3 WordPress seo plugins voor 2013

Heb je een blog met WordPress dan wil je natuurlijk dat deze zo hoog mogelijk te vinden is in zoekmachines. Een voordeel van WordPress is dat er zo veel plugins voor zijn die je een hoop werk uit handen kunnen nemen, zo ook voor zoekmachineoptimalisatie. Ik heb in dit artikel de 3 plugins welke ik het meeste gebruik voor de seo van mijn websites op een rijtje gezet.

 

Google XML Sitemaps

Deze plugin maakt een sitemap welke je vervolgens via Google Webmaster Tools aan Google kunt laten zien. Het zorgt ervoor dat de zoekmachines een goed idee hebben van hoe jouw website is opgebouwd en welke pagina’s het belangrijkst zijn. Ik gebruik deze plugin bij zo’n beetje al mijn websites welke meer dan 5 pagina’s bevatten.

Xml sitemap google

 

Waarom moet je deze plugin gebruiken?

Een sitemap is van groot belang voor zoekmachines om makkelijker je website te indexeren, daarbij komt dat wanneer je een pagina aanpast of een nieuwe pagina plaatst de sitemap automatisch aangepast wordt. Ten slotte is er elk moment dat een pagina (nog) niet in de zoekmachines staat de kans dat je bezoekers misloopt, uit eigen ervaring kan ik zeggen dat een website met een sitemap welke is ingediend bij de zoekmachines veel sneller wordt opgenomen in de zoekresultaten.

 

Wat zijn de nadelen?

Deze plugin kan soms lastig zijn om werkend te krijgen voor beginnende webmasters want je moet bestanden schrijfbaar maken op je server. Heb je hier problemen mee dan wil ik je daar best mee helpen dus laat gerust een bericht achter hieronder. Deze plugin heeft tevens een limit van 50.000 pagina’s al zie ik dit niet perse als een nadeel aangezien dit limiet gigantisch hoog is in vergelijking met sommige andere plugins.

 Google XML Sitemap

 

WordPress SEO by Yoast

De meeste plugins die Yoast maakt zijn van zeer goede kwaliteit, zo ook deze plugin. Deze plugin neemt je een hoop werk uit handen en zorgt ervoor dat je elke pagina van je website kunt optimaliseren. Het geeft je de mogelijkheid om per pagina specifieke sleutelwoorden te kiezen en een omschrijving toe te voegen welke zichtbaar wordt in de zoekmachines, je hebt er zelfs een voorbeeldweergave bij van hoe je titel en omschrijving er in Google uit komen te zien. Let hierbij wel op dat Google kijkt naar wat voor omschrijving jij graag in Google zou willen zien maar dat dit geen garantie is, soms vindt Google een ander stuk tekst belangrijker en zet hij dus gewoon een zelfgekozen stuk tekst neer. Mijn eigen ervaring is dat Google rond de 80% van de suggesties ook daadwerkelijk in de zoekmachine zet, het is dus zeker de moeite waard om een eigen omschrijving toe te voegen om gebruikers te overtuigen naar jouw pagina te komen in plaats van die van een concurrent.

Yoast wordpress seo

Is er meer dan alleen keywords en omschrijvingen?

Jazeker, deze plugin optimaliseerd ook de rss pagina’s op je website, je hebt de keuze om ‘breadcrumbs’ neer te zetten boven je pagina en deze plugin werkt samen met eventuele XML Sitemaps die je hebt.

WordPress SEO by Yoast

 

SEO Friendly Images

Images plugin wordpressDit is een plugin welke automatisch het alt en titel attribuut toevoegt aan je afbeeldingen. Je kunt deze plugin naar voorkeur instellen, wanneer een afbeelding op je website nog geen alt of titel attribuut heeft zal Seo Friendly Images deze automatisch invullen. Dit is een simpele plugin welke zeer effectief kan zijn, deze is getest op een website waar ik de tags niet aan afbeeldingen heb toegevoegd en er was daadwerkelijk te merken dat de pagina’s hoger kwamen te staan in Google. Let er wel op dat als je deze plugin gebruikt dat je niet nog een afbeeldingen optimaliseer plugin gaat installeren, dit kan voor problemen zorgen. Nog een laatste voordeel van deze plugin is dat je Featured afbeeldingen ook aangepast worden, iets wat andere plugins nog wel eens vergeten.

SEO Friendly Images

No Responses

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

11 − negen =