AJAX en SEO

“Blablabla het is niet goed voor SEO (SEO is een afkorting en geen “seejo”) om inhoud op je pagina met javascript te laden. De inhoud staat dan namelijk niet in de HTML broncode en om die reden kan Google de content van je website niet of onvoldoende indexeren.”


Ik las vandaag nog ergens dat Google een standaard heeft voorgesteld voor “crawlable ajax“. Dat wil zeggen dat er dan bepaalde standaarden kunnen worden aangenomen die kunnen worden gebruikt om die content alsnog te indexeren als jij dat op een bepaalde manier op je pagina plaatst.

Veel mensen hebben een nieuwsticker op hun website, een uitstekend voorbeeld waar dit probleem zich kan voordoen.

Op de pagina van jouw website staat

<div id=”news”></div>

en met jQuery geef je dat DIV de inhoud die afkomstig is van een XML of PHP bestand. Je stopt bijvoorbeeld de inhoud van ajax.php in die DIV.

Waar heel veel mensen niet aan denken en waar ik hopelijk iemand vanaf kan helpen is dat in de meeste toepassingen het gewoon vullen van de DIV nog  voor de AJAX request een oplossing is.  Het DIV element hoeft niet leeg te zijn als je de content overschrijft.

<div id=”news”>

<?php

require_once(‘laatstenieuws.php’);

?>

</div>

En vervolgens DAARNA met javascript eventueel de inhoud van de DIV overschrijven met laatstenieuws.php, aangezien dit in een fractie van een seconde gebeurt maakt het voor de bezoeker geen reet uit en Google ziet gewoon de meest recente inhoud op jouw pagina als hij voorbij komt.  Voor heel veel mensen is hiermee dat probleem opgelost.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

13 − acht =