Blogs vs Wikipedia

Hallo ik ben Michelle en ik schrijf op deze website over thuiswerk. Vandaag wil ik het hebben over de vergelijking tussen artikelenwebsites en Wikipedia. Deze vergelijking wordt natuurlijk veel gemaakt omdat iedereen wat Wikipedia is. Deze vergelijking is naar mijn idee een beetje onterecht omdat je bij het schrijven van blog posts veel meer vrijheid hebt in alles dat je doet.

“Foobie is net als Wikipedia, je schrijft artikelen op de website en je mag zelf een onderwerp kiezen. Het enige verschil is dat je ervoor betaald krijgt!

Ik ben dat voorbeeld al zo vaak tegen gekomen. Op de website van Foobie zelf doen ze dit ook, ze vergelijken hun eigen  website (onterecht) met Wikipedia. De rest van het internet heeft dat een beetje overgenomen.
Een artikelenwebsite of een blog biedt veel meer mogelijkheden dan een website zoals Wikipedia. Als je op Wikipedia zoekt naar ‘Frankrijk’ dan krijg je een hele lijst met allemaal zakelijke informatie over Frankrijk. Je krijgt een kaartje te zien met het continent waar het land in ligt, het aantal inwoners en waarschijnlijk ook de oppervlakte. Je zal op Wikipedia nooit een artikel tegen komen met ’10 leuke plekken om heen te gaan als je in Frankrijk bent’ omdat Wikipedia een encyclopedie is. De keuze van het onderwerp en de manier waarop je het schrijft is in een encyclopedie heel erg gelimiteerd en je moet je aan heel veel regels houden.

Op een artikelenwebsite kan je een oneindig aantal onderwerpen bedenken om over te schrijven. Veel mensen komen vast te zitten op het kiezen van een onderwerp maar je kan overal een artikel over schrijven. Alles dat je in een tijdschrijft of op een website zou kunnen lezen kan je over schrijven. Je kan een blog beginnen met recepten en je kan artikelen schrijven met tips bij een onderwerp. Je hoeft niet over 1 ding te schrijven, je plaatst elk artikel in de juiste categorie. Je eerste artikel kan gaan over zwangerschap terwijl je tweede artikel gaat over het dichtmetselen van een muur.

Ik publiceer steeds meer artikelen waarin ik dieper in ga op het kiezen van onderwerpen om over te schrijven, kijk gerust eens rond!

 

Bij het schrijven van een artikel kan je de tekst een mooie opmaak geven, kopjes maken, kleurtjes kiezen, afbeeldingen toevoegen en een video insluiten. Je kan affiliate links in je artikelen plaatsen waar je geld mee verdienen, dat mag op wikipedia ook niet.

Als geld verdienen met het schrijven van artikelen jou wat lijkt, neem dan eens een kijkje op Foobie!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 × vijf =