Geld verdienen door het aanbrengen van Foobie leden

De affiliate link is te vinden onder het kopje ‘Leden’ op je accountpagina. Wanneer iemand zich aanmeld op Foobie via deze link krijg jij dus 15% van alle advertentieweergaven die bij de artikelen van deze persoon getoond worden. In dit artikel zal ik voornamelijk tips geven over waar je deze link kunt plaatsen om leden naar Foobie te krijgen.

 

 

 

 

 

Hier een lijst van hoe je jouw affiliate link over het internet kunt verspreiden, in de rest van het artikel zal per onderdeel meer informatie gegeven worden;

  • Eigen website
  • Social media
  • Forum
  • Gastblog
  • Linkruilen
  • Vacature plaatsen

foobie leden

Hier zie je de Foobie ‘Leden’ pagina met je affiliate link en een verkorte versie ervan.

Eigen website

Een goede manier om je affiliate link te promoten is via een eigen website (of je eigen blog). Het beste is natuurlijk als de website gerelateerd is aan het schrijven op internet voor geld maar je kunt op elke andere willekeurige website ook een link plaatsen of een banner maken. Kun je makkelijk een eigen website maken dan is dit een goede optie, heb je geen idee hoe dat moet dan kun je een blog website gebruiken als Tumblr. Voor de mensen wie dit niet aanspreekt zijn er nog zat andere mogelijkheden!

 

Social Media

Je link promoten via social media is een effectieve manier om nieuwe leden te werven, vaak ken je de mensen al in jouw sociale netwerk en dus is de kans groter dat wanneer ze de link zien dat ze zich ook daadwerkelijk registreren. Ook is voor de mensen binnen je netwerk de drempel lager om eens naar jouw ervaringen met Foobie te vragen, je kunt ze zelfs in het begin helpen door ze onderwerpen te geven om over te schrijven.

 

Forum

Actief zijn op een forum kan als voordeel hebben dat je een grote groep mensen kunt bereiken wanneer je je link plaatst, en ook ervaringen kunt uitwisselen. Daarbij heb je op een forum vaak een ‘Forum handtekening’, het stukje wat altijd onder je geplaatste berichten staat. Je kunt dit meestal zelf invullen, dus door de affiliate link daar neer te zetten staat bij elk bericht dat je ooit geplaatst hebt de link.

 

Gastblog

Veel blogs zijn maar wat blij als je gratis een artikel voor ze wilt schrijven, deze krijgen veelal de inkomsten uit Google Adsense reclames. Je neemt dus contact op met een blog en zegt ze gratis een artikel over Foobie te schrijven van bijvoorbeeld 800 woorden, voorwaarde hiervoor is dat je jouw affiliate link in het bericht mag plaatsen. Vaak zal een blog hier blij mee zijn want je geeft ze gratis content, daarbij heb jij jouw affiliate link geplaatst op een website die je zelf niet hoeft te onderhouden en waar mogelijk al heel veel mensen op komen.

 

Linkruilen

Bij linkruilen vraag je een website een link naar Foobie te plaatsen, maar met jouw affiliate link! Natuurlijk doen ze dit niet als ze er niets voor terug krijgen en dus stel je voor om links vanaf Foobie te plaatsen vanuit enkele van je artikelen. Heeft de website weinig bezoekers dan is 1 link vanuit 1 artikel voldoende, heeft de site veel bezoekers dan kun je voorstellen om links vanuit verschillende artikelen te plaatsen.

 

Vacature plaatsen

vacature foobie

Er zijn veel vacature websites, ook hier kun je gebruik van maken bij het promoten van je affiliate link. Een goed voorbeeld is het plaatsen van een vacature op marktplaats waarin je uiteraard jouw affiliate link neerzet. Er zijn op internet heel veel vacaturesites waar je gratis een vacature mag plaatsen.

 

 

Schrijven of leden aanbrengen?

Schrijven doen de meeste mensen omdat ze het al leuk vinden om over een onderwerp van interesse te schrijven, het aanbrengen van leden kan een saaie bezigheid zijn en is daarom niet voor iedereen. Wel kan ik je vertellen dat een aantal van de grootverdieners op Foobie de inkomsten hebben bereikt door leden aan te brengen. Het is maar net wat je meer ligt; ben je van het schrijven of van de marketing? Daarbij is het natuurlijk ook prima te combineren, artikelen schrijven en ondertussen bijvoorbeeld via een van de bovenstaande manier leden aan te brengen.

 

Zijn er nog meer mogelijkheden?

Dit is een leuk lijstje maar het zijn uiteraard niet alle manieren. Uiteindelijk gaat er erom dat zoveel mogelijk mensen op internet via jouw link bij Foobie uitkomen.

Heb je zelf nog een manier bedacht om je link onder de mensen te brengen, laat het ons weten in een bericht hieronder!

One Response

  1. DigitaleBijbaan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

zeven − 1 =