Hoe kan ik zien wat mijn eigen IP-adres is?

Iedere computer heeft een eigen IP-adres. Dit is een lijst van cijfers die samen een soort code vormen voor uw computer. Elke computer die met het internet verbonden is, heeft een code die zichtbaar is voor alle andere computers op het netwerk. U kunt dit vergelijken met een telefoon nummer.

U kunt een andere computer vinden door het IP-adres. Dus als iemand uw computer wil vinden via het Internet, om bestanden uit te wisselen via de computer, dan geeft u uw IP-adres. Hoe u uw IP-adres kan vinden, vertellen wij u in de volgende alinea’s.

Wat is mijn ip adres

Er zijn diverse websites waar u uw IP-adres kunt vinden. Als u op Google intypt: wat is mijn IP-adres, dan krijgt u vele hits. Zo kunt u zien dat u bijvoorbeeld op www.dedatumvandaag.nl/checkip.php uw IP-adres kunt vinden. Het opvragen van uw IP-adres kost helemaal niets.

Het komt ook wel eens voor dat u online een contactformulier invult op een website, omdat u een vraag hebt. Sommige websites laten na het versturen van het formulier ook zien wat uw IP-adres is. Maar als u direct uw IP-adres nodig heeft, is dit misschien een ietwat omslachtige manier om erachter te komen wat het IP-adres van uw computer is.

Er zijn miljoenen IP-adressen en uw IP-adres kan dus ook veranderen. Stel dat u bijvoorbeeld op uw werk met uw eigen laptop gebruik maakt van draadloos netwerk of u zit thuis met uw laptop te internetten. Op allebei de plekken zal uw IP-adres dus anders zijn. Omdat er zoveel miljoenen IP-adressen zijn, is het ook slim om te kijken naar wat uw IP-adres nu eigenlijk is.

Uw IP-adres draagt u altijd bij u wanneer u online aan het surfen bent. Als u een reactie achterlaat in een gastenboek bijvoorbeeld. Vaak komt u dan ook uw eigen IP-adres tegen. Het is dus ook slim om daar op te letten en zeker er bewust van te zijn dat u misschien minder anoniem online bent dan dat u zelf had gedacht. Nu weet u in ieder geval hoe u uw IP-adres kunt vinden en kunt zien wat uw IP-adres is.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

11 − 3 =