Reeks van artikelen

Als beginnende online artikel schrijver heb je nog veel trucjes om te leren, één daarvan is het schrijven van een artikelreeks. Ik zal hierbij zowel de voor- als de nadelen noemen. Uiteindelijk is het een goede methode om bezoekers optimaal te benutten. Deze methode is niet alleen toe te passen op Foobie maar ook op een eigen website.

 

Wat is een artikel reeks?

Een artikel reeks is (in mijn ogen) een aantal opeenvolgende artikelen welke d.m.v. links aan elkaar gekoppeld zijn waarbij elk artikel steeds een stapje verder op een bepaald onderwerp ingaat. Het beste voorbeeld hiervan is een reeks van artikelen op Foobie waarin je uitleg krijgt over de Noorse grammatica, Foobie gebruiker Nicole2 heeft deze artikelen geschreven. Je ziet dat er wel 30 artikelen zijn over de Noorse grammatica waarbij er ook nog eens een duidelijke volgorde in zit. Je ziet ook dat er per artikel een overzicht van links naar de andere artikelen binnen deze reeks gegeven is.

 

Bezoekers optimaal benutten

Het voordeel van een artikel reeks is dat wanneer je bezoeker geïnteresseerd is in je artikel, in dit geval in het leren van Noorse grammatica, dat deze bezoekerniet na 1 pagina gelezen te hebben weer weg gaat (wat de normale gang van zaken is). De bezoeker die ook ècht Noorse grammatica wilt leren zal alle artikelen één voor één doorlopen, deze bezoeker bekijkt nu niet 1 artikelpagina (met jouw advertenties), maar 30! Deze bezoeker krijgt dus ook wel 30 keer verschillende reclames voorgeschoteld wat de kans dat deze een reclame ziet die hem/haar interesseert doet vergroten (in dit geval is de kans groot dat er een reclame komt te staan voor een cursus Noors).

 

Zelf toepassenartikel schrijven

Als je dit zelf wilt doen hoeft het niet eens een moeilijk onderwerp te zijn. Je kunt bijvoorbeeld een artikelreeks over dierenverzorging maken waarbij je per artikel over de verzorging van een dier verteld en natuurlijk links plaatst naar de andere artikelen binnen de reeks. Nog een voorbeeld is een sport waarbij je eerst de geschiedenis van de sport verteld, daarna een paar artikelen over verschillende technieken/trainingsmethoden en tot slot nog artikelen over jouw eigen ervaring. Je kunt hier zelfs affiliate links bij plaatsen, doordat je door de artikelen heen de lezer steeds meer aan je weet te binden is de kans groter dat deze ook daadwerkelijk het betreffende product zal aanschaffen.

 

Veel werk

Het grootste nadeel van een artikel reeks is dat het veel tijd kost om de verschillende artikelen te maken. Aan de andere kant kunt je beter een artikel reeks maken in plaats van losse artikelen te schrijven omdat één persoon die door een artikelreeks van 30 artikelen gaat meer paginaweergaven maakt dan 29 artikelen die elk 1 persoon op hun pagina krijgen.

 Aanbevolen artikelen

Onderwerp vinden voor de categorie discussie

Lijkt je het leuk om een artikel in de categorie discussie te schrijven maar heb je moeite met het het vinden van een artikel? Hier wat tips om een onderwerp te vinden.

Categorie discussie geeft kansen

De categorie discussie op Foobie geeft kansen, maar welke precies?

Foobie statistieken met Google Analytics

Als Foobie gebruiker kun je je bezoekersaantallen bekijken door gebruik te maken van Google Analytics, een handige tool welke je inzicht geeft in welke artikelen aanslaan, waar je doelgroep vandaan komt en nog veel meer.

One Response

  1. DigitaleBijbaan

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =