Sollicitatietips

Zenuwachtig voor je sollicitatie? Hier hebben we een aantal sollicitie tips voor je! Het is een lijst van dingen die je absoluut wel/niet moet doen als je gaat solliciteren!

 

Dingen die je absoluut moet doen bij een eerste sollicitatie gesprek!

Een goede voorbereiding is het halve werk, zorg dus dat je zoveel mogelijk over het bedrijf waar je gaat solliciteren weet! Zoek de informatie over de persoon waarbij je gaat solliciteren, denk hierbij aan social media! Veel recruiters maken volop gebruik van social media, het geeft je dus een goede indruk van wat voor persoon je tegenover je krijgt in het sollicitatiegesprek. Zorg dat je van tevoren je CV uit je hoofd kent, dit is van belang wanneer er vragen over gesteld gaan worden. Vraag iemand uit je omgeving om een sollicitatiegesprek te oefenen! Dit helpt echt!

 

Verder is het van belang dat je je eigen sterke en zwakke punten weet, dit zijn veelgestelde vragen bij sollicitatiegesprekken! Zoek minstens 3 goede en 3 slechte kwaliteiten van jezelf.

 

Verder is het van belang dat je je eigen sterke en zwakke punten weet, dit zijn veelgestelde vragen bij sollicitatiegesprekken! Zoek minstens 3 goede en 3 slechte kwaliteiten van jezelf.

Dresscode binnen bedrijf

Het is belangrijk van tevoren uit te zoeken wat de dress code binnen een bedrijf is.
Wanneer je niet zeker bent van de dress code binnen het bedrijf waar je gaat solliciteren moet je dit proberen uit te vinden. Wanneer het niet lukt om uit te vinden wat de dress code is dan kun je het bedrijf opbellen om het te vragen.

De eerste indruk is vaak van groot belang. Zorg dus dat je op tijd komt anders geeft dit al een hele slechte eerste indruk!

 

 

Ook belangrijk is dat je een stevige handdruk geeft. Kijk je gesprekspartner recht aan in de ogen!

stevige handdruk

Zorg dat je een frisse adem hebt! Dit is extra belangrijk als je rookt, neem dus iets mee voor een frisse adem (smintjes bijvoorbeeld). Ten slotte nog de tip: Blijf jezelf maar geeft wel net dat beetje extra om aangenomen te worden!

 

 Aanbevolen artikelen

Tips om een nieuwe baan te vinden

Zeker in deze tijden is het erg lastig om een baan te vinden, hier wat tips op een rijtje om te zorgen dat je sneller een nieuwe baan hebt.

No Responses

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 3 =