Tv kijken op de Tablet

mogelijkheden bij aanschaf elektronica
Tegenwoordig zijn de tablets, gsm’s, zoals de smartphones en een laptop niet weg te denken bij de mens. Bijna iedereen heeft wel een van bovengenoemde producten.
Gezien bovengenoemde, spelen producenten hier graag op in en hebben nu ook gecreƫerd dat televisie kijken via bovengenoemde elektronica tot de mogelijkheden behoort. Zo spelen ze in op de wensen van de consument.

Televisiewerking op elektronische producten

Stel, u heeft een tablet en wilt hier graag ook de mogelijkheid hebben om televisieprogramma’s, series en films op te zien, wat heeft u dan nodig om bovengenoemde voor elkaar te krijgen?
Allereerst zal u moeten nagaan bij welke tv-provider u uw televisieabonnement heeft afgesloten. Dit kan bijvoorbeeld Ziggo, KPN, UPC of Telfort zijn, maar er zijn ook tal van andere providers, welke televisieabonnementen aanbieden. Op vele internetwebsites kunt u diverse providers met elkaar vergelijken.
Bij de provider waar u een abonnement bij heeft afgesloten, kunt u op de website kijken of er een mogelijkheid bestaat tot het aansluiten van televisie via uw tablet. Veel providers bieden deze mogelijkheid aan, gezien ze graag inspelen op de behoeften van de consument.
Mocht uw provider bovengenoemde niet aanbieden, dan heeft u voldoende keuze uit providers, welke het wel mogelijk kunnen maken.

Mogelijkheden

Wanneer je bij de onderstaande providers Interactieve Televisie besteld kun je automatisch ook via je tablet of smartphone alle tv zenders bekijken:

KPN:

KPN biedt een interactief televisie pakket aan waarbij je ook meteen op je laptop, smartphone en tablet alle zenders kunt ontvangen.

Wil je alle providers in prijs/kwaliteit vergelijken?

Indien u een provider heeft, dan is het nodig om naast het tv-abonnement, ook een internetabonnement af te sluiten, anders is het niet mogelijk om televisie via de tablet te kijken. Het desbetreffende apparaat (in dit geval de tablet) zal verbonden moeten zijn met het thuisnetwerk om live televisie te kunnen kijken. Er is hierbij geen sprake van het downloaden van televisieprogramma’s. Door het draadloze netwerk (WIFI) worden televisiebeelden direct via uw tablet verzonden, zodat je live uitzendingen kunt volgen. In bepaalde gevallen kan het zijn dat je geen gebruik kunt maken van het draadloze netwerk (WIFI)en gebruik moet maken van kabels.
Het handigste zou zijn om bijvoorbeeld de tablet met de televisie te verbinden door middel van een HDMI aansluiting. Veel tablets beschikken over een mini HDMI uitgang, waarbij je het kabeltje meteen kunt aansluiten op de HDMI ingang van de televisie. Door gebruik te maken van de HDMI en de kabels, kan er een snelle signaaloverdracht plaatsvinden, welke er weer voor zorgt dat er sprake is van een hoge kwaliteit omtrent het kijken van televisieprogramma’s, series en/of films.
Het enige nadeel bij het gebruik van bovengenoemde, is dat er een kabel in het spel is, waardoor deze vaak toch weer wat in de weg ligt of weggewerkt moet worden. Gelukkig levert dit vaak geen problemen op.

In veel gevallen zal de desbetreffende provider een speciale ‘app’ hebben, die gedownload moet worden om zo live uitzendingen te kunnen kijken. Deze mogelijkheid hangt wel af van het soort tablet welke u heeft, zoals bijvoorbeeld de ‘Android’ tablet of een Ipad.
De benodigde ‘app’ is veelal gratis te downloaden bij de bekende app-winkels voor de iPad (zoals iTunes) en Android (zoals Android market).

Ook is het mogelijk om via een bepaalde website toegang te krijgen tot het live volgen van televisieprogramma’s.

Mogelijkheden televisie

Er zijn diverse mogelijkheden te benoemen, wanneer u gebruik maakt van de speciaal, door de provider, ontwikkelde ‘app’. Het inzien van de televisiegids, de keuze uit het ontvangen van diverse televisiekanalen en het is zelfs mogelijk om uw televisie vanaf een afstand te programmeren voor het opnemen van programma’s, series en films. Ook gemiste uitzendingen kunnen weer gezien worden. En in bepaalde pakketten worden zelfs de mogelijkheden tot het huren van films aangeboden! Een nadeel van de ‘app’ is wel, dat de meest populaire televisiezenders beschikbaar zijn. De overige zenders worden vaak niet aangeboden, gezien zijn populariteit. Omtrent de speciaal ontwikkelde websites, welke toegang tot televisieprogramma’s geven, worden eigenlijk dezelfde mogelijkheden als bovengenoemde ‘app’ aangeboden. Vaak wordt er bij deze websites wel een ruimere keuze uit diverse televisieprogramma’s aangeboden, maar dit hangt ook van uw provider af en het soort abonnement (pakket) welke u heeft afgesloten.

Kortom, door het inspelen van de producenten, kan er volop keuzes/mogelijkheden worden aangeboden naar de consument toe. Zeker nu, waarbij de elektronische apparaten in ieders huis niet weg te denken zijn, is het handig dat diverse providers het beschikbaar maken om nu ook televisie te kunnen kijken via de tablet, gsm en/of laptop.
Door de ruime keuze aan diverse abonnementen, kunnen diverse providers hun diensten uitbreiden, welke voor zowel de consument alsmede in feite de producent/provider in het voordeel kunnen zijn.

No Responses

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

12 − drie =