Uitgebreide Foobie statistieken met Google Analytics

Geld verdienen op het internet is allang niet meer iets van de toekomst. Het schrijven van artikelen is een veel voorkomende vorm van thuiswerk waar inmiddels tientallen duizenden mensen actief mee bezig zijn. Als je nog niet bekend bent met het concept dan raad ik je aan om eens rond te kijken op deze website naar artikelen over Foobie. Je publiceert artikelen op een website en je ontvangt een percentage van de advertentie inkomsten. Het geld dat je verdient wordt maandelijks uitbetaald door Google.

Logo Foobie

Statistieken

Om een beter inzicht te krijgen in welke artikelen het best presteren, het meeste bezoekers krijgen en het meest verdienen is het natuurlijk super handig als je toegang hebt tot statistieken. Als je kan zien dat jouw artikel over bijvoorbeeld honden heel goed presteert dan kan je namelijk besluiten om meer artikelen te schrijven die met hetzelfde onderwerp te maken hebben. Hoewel Foobie een uitstekende website is om aan de slag te gaan met soort thuiswerk waren er tot kort geleden geen statistieken beschikbaar. Om die reden heb ik veel mensen die het professioneel willen aanpakken aangeraden om te schrijven op een website zoals InfoNu. InfoNu heeft namelijk uitstekende statistieken ingebouwd in de website.

Inmiddels heeft Foobie een overeenkomst met Google gesloten en ik kan met volle overtuiging zeggen dat dit een uitstekende ontwikkeling is waar ik heel erg blij mee ben. Je kan nu namelijk de statistieken van Google Analytics gebruiken om de weergaven van je Foobie artikelen tot in detail in de gaten te houden.

Google Analytics

Net als bij Google Adsense (het systeem van Google waar je geld mee verdient) dien je te zijn aangemeld bij Google Analytics om toegang te hebben tot statistieken. Het aanmelden bij Google Analytics is gratis en je kan binnen 1 minuut aan de slag. Wanneer je bent aangemeld krijg je een eigen uitgever-id  (de ID die bij jouw account hoort) en je hoeft alleen maar die code in te vullen op de website van Foobie. Google Analytics is beschikbaar in alle talen van de wereld en biedt uitgebreid inzicht in de prestaties van je artikelen.

 

Omdat Google Analytics heel erg uitgebreid is kan het voor de beginner even wennen zijn om het hele systeem te begrijpen, zelf vond ik het in het begin ook eventjes lastig. Je wordt echter niet in het diepe gegooid, op Foobie zijn inmiddels tientallen artikelen beschikbaar die je helpen en begeleiden bij het gebruik van deze statistieken. In het helpcentrum van Foobie staat ergens een artikel dat uitgebreid vertelt hoe je een account aanmaakt en koppelt aan je Foobie account.

Is Google beter?

Zoals ik eerder al aangaf heb ik mensen die graag statistieken willen altijd aangeraden om te schrijven op een andere website dan Foobie, ondanks dat Foobie in veel opzichten een betere keuze is. Op Foobie ligt de norm wat lager en is het gemakkelijker om een artikel te publiceren. Er worden minder eisen gesteld aan een artikel voordat het door de keuring heen komt. Een nadeel daarvan is dat er ook kwalitatief lage artikelen op Foobie staan waar je relatief vrij weinig aan hebt. Op InfoNu kom je dit soort artikelen weinig tot niet tegen.

De statistieken van InfoNu zijn uitstekend en daar mankeert helemaal niks aan. Je kan uitgebreide grafiekjes bekijken en je kan zien waar je bezoekers vandaan komen en via welke Google zoekopdracht ze jou hebben gevonden. Toch is Google een enorm grote organisatie met enorm veel computerkracht en ben ik van mening dat geen enkele relatief kleine website ooit in staat is dezelfde kwaliteit statistieken te bieden. Google is stabiel, betrouwbaar en altijd in ontwikkeling.

analytics1

Overstappen?

Als je momenteel artikelen schrijft op een andere website dan Foobie dan is er beslist geen reden om over te stappen. Toch zou ik je willen aanraden om ook een account aan te maken op Foobie als je actief bezig bent met geld verdienen op het internet. Als je artikelen schrijft op meerdere websites dan kan je die artikelen ook gebruiken om naar elkaar te linken. Als je een linkje plaatst naar artikelen die je hebt geschreven op een andere website dan zorgt dat ervoor dat je meer bezoekers krijgt. Zoals ik al aangaf ligt de norm bij Foobie lager en doen ze beslist niet moeilijk als je een linkje plaatst naar een artikel dat je hebt geschreven op een concurrerende website. Op InfoNu zijn ze daar een stuk moeilijker in.

“adverteren doen ze maar ergens anders” is de mentaliteit die daar heerst. Op Foobie wordt het juist gestimuleerd en daar ben ik persoonlijk heel erg blij mee.

 

Ik hoop dat ik je een klein beetje inzicht heb kunnen geven en als je vragen hebt dan vind ik het leuk als je een berichtje achter laat onder dit artikel. Ik zal dan zo snel mogelijk een antwoord geven. Neem eens een kijkje op www.foobie.nl of meld je direct aan bij Google Analytics.

No Responses

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

negentien − tien =