Wat is Facebook en hoe werkt het?

Facebook, bijna iedereen doet het op dit moment. Er zijn tal van opties om Facebook te gebruiken. Het is een social media site waarbij mensen hun persoonlijke ervaringen delen.
facebook pagina
vrienden
Vrienden zijn op Facebook van belang, zonder hen heb je niets aan heel het concept van Facebook. De meeste mensen voegen bijna iedereen toe die ze kennen. Een vriend een vriendschapsverzoek sturen is makkelijk, je zoekt de naam van die persoon in de zoekbalk en kunt er dan op klikken. Vervolgens klik je op vriend toevoegen. Dan is de keuze aan de persoon die je hebt toegevoegd. Als deze je wilt accepteren, klikt degene op accepteren en kunnen jullie elkaars persoonlijke berichtjes lezen. Als deze dat niet wilt, klikt hij op weigeren en hoor je er voor de rest niets meer van.
Met vrienden toevoegen moet je wel oppassen. Denk goed na over wie je toevoegt, deze persoon is namelijk in staat om al jouw geplaatste berichten te kunnen lezen.

berichten voor vrienden
Op Facebook kun je van alles plaatsen. Je kunt een leuke foto en status erop zetten van een dagje uit, je avondeten of een verjaardag. Verder zijn er natuurlijk nog verschillende andere dingen die je op Facebook kunt plaatsen. In dit alles heb jij de keus. Je kunt kiezen wie je berichten lezen, dit kan iedereen zijn die op Facebook kijkt, ieder lid of alleen je vrienden. Denk ook hier goed bij na. Wat wil je dat anderen zien? Denk daar sowieso over na voor je een berichtje plaats. Internet bewaart alles. Natuurlijk zijn er ook dingen waar je niet bij na hoeft te denken. Een leuk dagje uit, zonder gênante foto’s dan , kun je natuurlijk met de wereld, of je vrienden delen. Dat is geen enkel probleem.

persoonlijke berichten
Als je liever een persoonlijk 1 op 1 ‘gesprek’ hebt, kun je er ook voor kiezen om mensen een persoonlijk berichtje te sturen. Dan kun je een gesprek privé houden. Handig, als je toevallig iets wilt vragen of bespreken. Stel dat je een paar mensen wilt uitnodigen voor een feestje, dan kan dat ook via Facebook. Je stuurt dan een groepsbericht naar een aantal mensen. Alleen de mensen waarnaar je dit bericht gestuurd hebt, kunnen dit dan lezen. Als je rechtsboven in je Facebook pagina kijkt, zie je twee tekstwolkjes. Als je daarop klikt kom je in het berichtencentrum. Zo kun je een privé of groepsberichtje sturen.

Newsfeed
Op de newsfeed staan alle nieuwste statussen, likes en foto’s van je vrienden. In dit overzicht kun je dus op de hoogte blijven van wat er zich allemaal afspeelt.

facebook_1

berichten plaatsen op de pagina’s van vrienden
Als je een berichtje wilt zetten op d  e pagina van één van je vrienden, kan dat ook. Zo kun je een vriend bijvoorbeeld feliciteren. Dit doe je door naar de pagina van de vriend in kwestie te gaan en op eigenlijk dezelfde manier als je jouw status verstuurt op je eigen pagina, een berichtje of foto erop te zetten.

Liken
Om te laten zien wat jij leuk vindt,kun je bepaalde pagina’s , maar ook films, boeken,muziek, sport of reizen liken. Als je bepaalde pagina’s liked dan krijg je berichtjes van die pagina in jouw newsfeed. Zo blijf je op de hoogte van wat jij leuk vindt. Ook kun je betrouwbare facebook likes kopen zoals te lezen is in dit artikel.

Evenement
Als er een evenement in het verschiet ligt, kun je daar een evenementenpagina voor maken. Hierin zet je dat datum, plaats of wat het inhoudt en kies je of heel de wereld mag deelnemen of kun je er voor kiezen om bepaalde mensen uit te nodigen. Mensen kunnen op die pagina berichtjes plaatsen en laten weten of ze komen, misschien komen of dat ze niet komen. Zo ben je goed op te hoogte van wat je kunt verwachten van jouw evenement. Denk bij evenement aan een feestje, sportwedstrijd of festival. Verder zijn daar natuurlijk tal van variaties op.

spelletjes spelen
Op Facebook kun je ook nog spelletjes spelen. Ideaal tijdverdrijf. Er zijn spelletjes voor jezelf, maar de meeste spelletjes zijn in interactie met andere Facebook gebruikers. Ze moeten je dan bijvoorbeeld helpen met het verzamelen van een bepaald item of je meehelpen met een bepaald klusje.

App
Voor Facebook is ook nog een app ontwikkeld. Zo kun je overal waar je wilt toegang hebben tot je newsfeed, berichtjes en vrienden. Erg handig, maar ook erg verslavend.

Veel plezier met het ontdekken (en verslaafd raken) aan Facebook!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =