Wat is Foobie?

Op Foobie kan je geld verdienen met het schrijven van artikelen. Dit is een populaire veel voorkomende vorm van thuiswerk. Ik zal het een en ander vertellen over hoe dat allemaal werkt. Als je na het lezen nog vragen hebt dan stel ik het zeer op prijs als je die stelt met behulp van het formulier. Ik schrijf er dan een artikel en beantwoord korte vragen direct omdat ik  mensen zo veel mogelijk informatie  wil geven over het onderwerp.

foobie.nl homepage

Foobie

Klik hier voor een recensie die is ingezonden door een Foobie gebruiker

Op de website van Foobie vind je allemaal artikelen, op de hoofdpagina een rustige zoekmachine waarin je kan zoeken naar artikelen die mensen al geschreven hebben. Als leuke extra hebben ze er een knop bij die je naar een willekeurig artikel stuurt. Alle artikelen op Foobie worden door leden geschreven en veel van die leden verdienen daar geld mee. Ze verdienen geld aan het feit dat er advertenties getoond worden op de website.

Advertenties op de website

Op de website van Foobie staan advertenties van Google. Er kan geld worden verdiend aan het feit dat die advertenties daar staan.  Normaal kan je alleen maar geld verdienen met het advertentieprogramma van Google als je een eigen website hebt. Foobie heeft een overeenkomst met Google, je kan je aanmelden bij Google Adsense met www.foobie.nl als jouw website.

Wat heb je nodig?

Foobie account

Om geld te verdienen met Foobie heb je vanzelfsprekend een account nodig. Je kan gratis een account aanmaken op de website. Ze sturen je een email met een link en je kan direct aan de slag.


Google Adsense account

Met een Foobie account kan je direct artikelen schrijven, je hebt ook een Google Adsense account nodig om geld te kunnen verdienen. Het is aangeraden om eerst twee of drie artikelen te schrijven en je dan pas aan te melden bij Google Adsense.  Je verdient namelijk achteraf daarna nog steeds aan die artikelen als je bent aangemeld bij Google Adsense, je weet of artikelen schrijven wat voor je is en je maakt niet voor niets een Adsense account aan dat gerelateerd is aan je bankrekening en aan je eerste artikelen verdien je relatief zo weinig dat het geen verschil uitmaakt.

 

Google Analytics account

Sinds begin het voorjaar van 2013 is het nu ook mogelijk om je Google Analytics account aan Foobie te koppelen. Dit geeft de voordelen dat je o.a. je bezoekers aantallen kunt bijhouden, ziet waar je bezoekers vandaan kom (Google, Social media of via een link op een andere website) en hoe ze zich gedragen. Dit geeft als voordeel dat je een duidelijke doelgroep vast kunt stellen waar je voor schrijft.

Waar moet je aan voldoen?

Om je aan te melden bij Google Adsense moet je minstens 18 jaar of ouder zijn. Je hoeft niet in Nederland te wonen om Nederlandse artikelen te publiceren op Foobie. Je krijgt betaald door Google en de betaling wordt gedaan uit Ierland.

Het is enorm belangrijk dat je de taal beheerst, je zou ook niet worden aangenomen bij een tijdschrift met jouw artikel als het barst van de fouten. Natuurlijk zijn ze op artikelenwebsites iets soepeler dan in een krant of tijdschrift.

‘t Klinkt heel erg afgezaagd maar een frisse uitkijk en motivatie is heel belangrijk. Je moet even wat gezonde tijd steken in iets waar je dan achteraf langdurig van profiteert. Als je lui bent en makkelijk geld wilt verdienen dan is het schrijven van artikelen waarschijnlijk helemaal niets voor jou.

Waar moet je artikelen over schrijven?

Je mag dat helemaal zelf weten! De keuze van het onderwerp is vrij, wel is het belangrijk dat het aan een altijd voorwaarden voldoet. Je mag geen artikelen schrijven over erotiek, geen illegale downloads aanbieden of artikelen schrijven over drugs en wapens. Je kan voor jezelf bedenken dat een onderwerp dat je niet gaat zitten bekijken waar je baas bij is geen geschikt onderwerp is.

Het is belangrijk dat je artikel informatieve waarde heeft, op Foobie zijn ze vrij makkelijk geworden in het accepteren van artikelen met een persoonlijke uitstraling maar het artikel moet wel meerwaarde hebben voor de bezoeker die jouw artikel leest.

artikelpagina foobie

Wat verdient het?

Er is moeilijk in te schatten wat je ongeveer met je artikelen gaat verdienen en er kunnen al helemaal geen beloftes worden gemaakt. Het is voor een groot deel afhankelijk van de kwaliteit van je artikelen, de hoeveelheid artikelen die je schrijft en de onderwerpen die je kiest. Sommige mensen schrijven 40 uitstekende artikelen over hele nuttige onderwerpen, daar komen dan goede relevante advertenties bij en die persoon kan daar flink mee verdienen.

Andere mensen plaatsen 10  appeltaart / kindersuprise recepten en vragen zich af waarom ze nog steeds niet zwemmen in het geld.

Het duurt enige tijd voordat je merkt dat je geld begint te verdienen met de artikelen die je schrijft. Je hebt 5 of 10 artikelen geschreven en verdient 30 cent per dag ergens in het begin van het proces. Met elk artikel dat je schrijft verdien je ongeveer tussen de 30 cent en 1 euro per dag, afhankelijk van het onderwerp en het aantal bezoekers. Als jij 10 artikelen schrijft dan kan het heel goed zijn dat je elke dag 2 euro verdient.  Vergeet niet dat dat betekent dat je elke dag 20 euro verdient als jij 100 artikelen hebt geschreven. Sommige mensen schrijven in 2 jaar tijd meer dan duizend artikelen.

Uitbetaling

Op de website van Google kan je precies bijhouden hoeveel bezoekers je hebt gehad en wat je hebt verdient. Elke maand waarin je ten minste 70 euro hebt verdient word je uitbetaald. Geen zorgen, als je dat niet haalt dan blijft je saldo gewoon staan. Als je 40 euro per maand verdient dan krijg je dus elke 2 maanden uitbetaald.

Meer informatie

Heb je interesse in deze vacature? Neem dan een kijkje op www.foobie.nl !

Logo Foobie

 

Op deze website publiceren wij allemaal artikelen die te maken hebben met thuiswerk, solliciteren, een eigen website en geld verdienen op het internet. Kom vooral nog eens terug of sla onze website op als bladwijzer!

One Response

  1. J:e.C zeelig (Sutikno)

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 × twee =