Wat is Twitter en hoe werkt het?

De sociale media wordt met de dag populairder en je kunt er eigenlijk niet meer aan ontsnappen. Het zijn tegenwoordig niet alleen meer de jongeren die er gebruik van maken, maar ook oudere mensen hebben inmiddels al een account. Sociale media kan handig zijn voor van alles en nog wat. Zo kan je contact onderhouden met je vrienden, familie en kennissen en kun je iedereen laten weten wat je precies aan het doen bent. Het is dus zeker niet nutteloos te noemen, want je kunt bijvoorbeeld ook mensen terug vinden die je al een lange tijd niet meer hebt gezien.

Twitter logo

Wat is Twitter?

Ook Twitter hoort bij sociale media en richt zich op wat mensen aan het doen zijn. Het aanmaken van een account is voor iedereen mogelijk. Het enige dat je nodig hebt is een e-mailadres en je kiest vervolgens zelf jouw wachtwoord. Je hoeft dus niet al in het bezit te zijn van allerlei andere accounts en de meeste mensen hebben al een e-mailadres. Zo niet, dan kan ieder mens deze gewoon aanmaken. Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je meteen aan de slag. Twitter zal jou ook zelf precies uitleggen wat de bedoeling is.

Om jouw Twitter interessant te maken, zul je een aantal dingen moeten doen. Ten eerste kun je al een aantal mensen gaan volgen. Op Twitter volg je mensen om zo te zien wat zij precies aan het doen zijn. Op Facebook gaat dit anders, daar word je namelijk vrienden met mensen en dit is op Twitter niet het geval. Je gaat dus mensen volgen die jij kent om het interessant te maken. Dit kunnen vijftig mensen zijn, maar het kan ook zijn dat jij graag 500 mensen wil volgen. Dat is allemaal geen enkel probleem en is dus gewoon mogelijk.

Wat je ook kunt doen, is ervoor kiezen om mensen te volgen die jij ziet als voorbeeld bijvoorbeeld. Denk aan beroemdheden zoals bekende acteurs of zangers/zangeressen die jij goed vindt. Ook dit soort mensen maken allemaal gebruik van Twitter, en laten jou zo zien wat zij precies aan het doen zijn. Op deze manier is het dus mogelijk om jouw idool op de voet te volgen, zonder dat je daar veel moeite in hoeft te steken. Het enige dat je hoeft te doen, is het openen van Twitter.

Ik heb ook een artikel geschreven over wat Facebook is en hoe je professioneel over kunt komen op sociale media.

Foto’s plaatsen

De boel kan nog wat leuker worden gemaakt als er foto’s geplaatst worden. Die zullen anderen al plaatsen, maar ook jij kunt dit doen. Je klikt op ‘Tweet’ waarbij je meteen iets kunt typen. Dit kan van alles zijn, maar over het algemeen laten mensen weten wat ze aan het doen zijn. Wil je een foto plaatsen? Dan klik je op ‘add photo’. Je kunt meteen aanklikken welke foto jij wilt laten zien aan jouw volgers. Het toevoegen van een foto is erg gemakkelijk. Let wel op: het formaat van de foto kan niet te groot zijn. Vaak zijn dit foto’s genomen met een hele goede camera bijvoorbeeld. Twitter zou dit aan kunnen geven als reden dat de foto niet gepubliceerd kan worden.

Twitter volgers

Volgers krijgen

Twitter is natuurlijk niets aan als er niemand is die jou volgt, maar hoe kun je nou eigenlijk volgers krijgen? Ten eerste moet je jouw vrienden laten weten dat ook jij actief bent op Twitter. Op deze manier kunnen zij jou gaan volgen. Dit is de meest simpele stap. Het toevoegen van een profielfoto kan ook zeker helpen om meer volgers te krijgen. Dit zal anderen namelijk meteen opvallen. Als je geen foto hebt toegevoegd, zal er een plaatje van een ei blijven staan. Twitter volgers kun je ook kopen, wat zowel voor- als nadelen heeft, zie dit artikel voor meer informatie.

Het is niet aan te raden om een vreemde naam te bedenken als je meer volgers wilt krijgen. Je kunt het beste kiezen voor jouw eigen naam zodat jouw familie en vrienden meteen weten dat jij het bent. Jouw naam met jouw foto zal het plaatje duidelijk maken. Je kunt er ook voor kiezen om nog een biografie toe te voegen. Hier kun je een korte tekst van jezelf zetten. Denk aan waar je werkt, hoe oud je bent en waar je woont. Een paar simpele punten van informatie die ervoor zorgen dat mensen jou zullen herkennen.

Je wilt actief worden op Twitter, maar zorg dat jouw tweets wel boeiend blijven. Zeg dus niet dat je bijvoorbeeld een sigaret gaat roken. Niet bepaald interessant voor jouw volgers. Er zijn genoeg andere interessante dingen om op Twitter te zetten die ook voor jou volgers interessant zullen zijn.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1 × twee =